Special Tasting              Uitnodiging & Info & Foto !    
 GLEN TANERA WHISKY SOCIETY GERAARDSBERGEN                   Scherm Sluiten: klik hier

INFO

Datum:     DINSDAG 04-02-2014
 
                 
 
     Deuren :19u30     Start: 20u00 stipt                         

Plaats:  LOKATIE !
Hotel Geeraard
Lessensestraat 36 
  9500 Geraardsbergen
Parking op het stationsplein

Activiteit: 
"VATGERIJPTE DISTILLATEN"
Degustatiemeester : Marc Segers - Whiskycorner
Thema van de degustatie :
Blind tasting met vatgerijpte distillaten
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Deelname:     Leden:  30 €       Niet Leden: 40 €
Niet betaald op voorhand = 2 € extra

Inschrijven doe je door het juiste bedrag over te schrijven op rekening BE92 9796 2284 8523
met vermelding van uw "naam " + "degustatie 04/02"

---------------------------------------------------------------------------------------------

Beste whiskyliefhebber,

Of moet ik zeggen distillaatliefhebber?
Wel ja, Glen Tanera Whisky Society slaat voor de eerste keer in haar 11-jarig bestaan een andere weg in. 
Na jarenlang expertise te hebben opgebouwd wat whisk(e)y betreft, hebben we besloten het voor één keer over een andere boeg te gooien.

Op dinsdag 4 februari organiseert uw whiskyclub onder leiding van Marc Segers (Whiskycorner) een blind tasting met vatgerijpte distillaten waaronder 1 whisky. 
Aan de kenners om er de whisky uit te halen!

Plaats van het gebeuren: 
Hotel Geeraard (Lessensestraat 36, 9500 Geraardsbergen).
We starten om 20u stipt.
U bent welkom vanaf 19u30.


Wenst u deel te nemen aan deze degustatie, schrijf dan het gepaste bedrag over op rekening IBAN BE92 9796 2284 8523 en geef als mededeling: "naam + degustatie 04/02/14".

Leden betalen slechts 30 euro, niet-leden 40 Euro. De avond zelf betaalt u 2 Euro extra!

Ten slotte wensen wij u nog mee te geven dat GTWS is genomineerd voor Whisky Club of the Year! 
Meer info volgt!!!

Alvast tot 4 februari.

Het Bestuur

De Whisky's

De 04.02.14 Distillaten

1. Oude graanjenever Filliers 38,5 % - 15 y
2. Jamaica Rum 21y - Appleton estate - Melasse - 43 %
3. Grappa Marolo 20y - 50%
4. Bas Armagnac 8 y - Chateau de Tariquet - 51,1 %

5. Cognac Jean Fillioux - 1iere Cru de Cognag - Grande Champagne - 44 %
6. Whisky India Amrut 4y - Single Cask - 62,8 % - Unpeated Indian Barley
7. Calvados Toutain - Vieille Réserve - 40 %

De Foto's

De start zag er al blind uit en de onschuldige hand koos ook nog  de volgorde, zodat niemand enig idee kon hebben
Marc was er klaar voor.. Paul blijkbaar nog niet.
De voorzitter stond met zijn open mond vol tanden en brabbelde zijn speech bijeen. Sommigen zakten al direct uit hun stoel.
Marc kon zijn grijnslach niet wegstoppen en de onschuldige hand zou nog enkele keren terug komen kiezen.
Proeven en nogmaals proeven, een ware ontdekking van smaken. Proberen om te weten wat er werd gedronken. Clery had weer superlekkere broodjes mee.

Ze lijken zo op elkaar, de smaken zijn prachtig maar toch zo moeilijk om te weten wat er geproefd werd.
 



De traditionele mattentaarten gaan deze keer niet naar Limburg, maar wel mee naar Spanje....
En daar was hij dan de selectie.... sommigen hadden geen enkele juist en 2 aanwezigen met 3 op de 7 juist ... Dus allemaal gezakt, maar wel tevreden...