Special Tasting              Uitnodiging & Info & Foto !    
 GLEN TANERA WHISKY SOCIETY GERAARDSBERGEN                   Scherm Sluiten: klik hier

INFO

Datum:          DONDERDAG 04-06-2009
                  
    
Deuren open om 19u30   Start: 19u30 stipt                         

Plaats:           Restaurant 't Kaaps Landhuis

                        Hazelaarstraat 11   9500 Geraardsbergen-Goeferdinge

Activiteit: Eindeseizoensdegustatie
WHISKYMASTER UIT SCHOTLAND: "JAMES COWAN"
Terug een zeer speciale degustatie van GTWS

Deelname:     Leden: € 30      Niet Leden: € 40

Inschrijven doe je door het juiste bedrag over te schrijven op rekening 979-6228485-23
met vermelding van uw "naam " + " degustatie 04 juni "
 

James Cowan  
Geboren in 1975 in Dundee, Scotland, James verhuist in zijn jonge kindertijd naar de ultieme whisky regio van Speyside. Alhoewel hij op op dat moment te jong was om te begrijpen wat whisky en distilleren inhield, toch zou blijken dat dit het begin was van een prachtige reis was door de wereld van Single Malt Whisky.

James liep school in the verder afgelegen highland regio's van Skye and Lochalsh, vooraleer meer naar het zuiden te trekken naar Edinburgh om zijn hogere opleiding te voltooien aan de Napier University. James gradueerde in 1996 met een BA (Hons) Hospitality, en tijdens zijn universitaire dagen ontwikkelde en verfijnde hij zijn kennis in wijnen en spirits.  Dit spoorde hem aan om zich verder te scholen om de zeer speciale Wine & Spirits Education Trust (WSET) examens af te leggen, waar hij zich ontwikkelde tot het hoogste Advance Level.

Tijdens de periode dat hij universiteit liep was James gezegend dat hij mocht werken bij een zeer gerenomeerd whisky verkoperhuis  in het hartje van Edinburgh. Dit gaf hem niet alleen een zeer brede kennis op alle vlak met betrekking tot Scotch Whisky, maar deed het vuur en de passie voor dit magnifieke product nog meer oplaaien.

Bij zijn afstuderen wilde al die kennis en passie in praktijk brengen en en bracht een half jaar werkend door bij de wereldleider in wijnen spiritverkoop BRL Hardy in South Australia.

Het was ook zijn passie voor whisky dat hem terug naar zijn thuisland bracht alwaar hij begon bij een kleine onafhankelijke bottelaar. Het was Tullibardine die hem aanklampte voor een nieuwe opdracht in hun distilleerderij. Niet meer dan één jaar na zijn start bij Tullibardine, werd James weggekaapt door de BenRiach Distillery om zijn huidige opdracht als Regional Sales Director voor de Asia Pacific Region op te nemen.

BEKIJK HIERONDER JAMES'S LINE UP
De selectie is door omstandigheden steeds onderhevig aan wijzigingen, gezien de whiskymarkt heel erg in beweging is.
Benriach
12y Peated Port Finish
Young Peated Benriach
Birnie Moss
Benriach
15y Rum Finish
Benriach
16y Old
Benriach 1988 Virgin Oak Single Cask
Bottling voor België
Benriach
 30y Old
Volgorde is nog niet vastgelegd

Onze tasting evaluatie  1.       2.      3.